ung samhällskraft

Utbildningens innehåll

  • Kommunikation

    Kommunikation

    Inledningsvis läggs fokus muntlig och skriftlig kommunikation samt social kompetens, grundfärdigheter i arbetslivet.

    Deltagarna får bland annat öva på att skriva CV och personligt brev, samt göra ett digitalt CV på LinkedIn, träna mötesteknik och presentera sig själva samt prova på en fiktiv arbetsintervju. Ett praktiskt sätt att förbereda sig inför framtida arbetsgivare och arbetsplatser.

  • Arbetslivskunskap

    Arbetslivskunskap

    Momentet ger insikt om processen från jobbsökande till faktiskt arbete och eget jobbskapande. Innefattar såväl teoretiska delar om den svenska arbetsmarknadens historia, fackföreningsverksamhet, företagande, kommunens-, myndigheternas- och civilsamhällets roll samt praktiskt studiebesök.

    Deltagarna får kunskap om rättigheter och skyldigheter som arbetstagare och hur jobbsökande kan gå till praktiken. Detta ger mycket av den tysta kunskap som många annars lätt kan missa men som betyder mycket på en arbetsplats.

  • Kreativt & Konkret Skapande

    Kreativt & Konkret Skapande

    Sista delen av kursen fokuserar på deltagarnas egen framtid, med såväl möjligheter som utmaningar. Deltagarna får hjälp att ta fram en egen Framtids-och Utvecklingsplan med mål och delmål.

    Därefter får påbörjas research- och fördjupningsarbete för den närmsta framtiden för att finna tänkbara framtida arbetsgivare och utvecklingsplatser; exempelvis föreningar, kurser hobbies mm. Förutom intressefördjupning finns även möjligheter för deltagare att coachas till att starta ett eget hobbyprojekt, ex som ett mini-företagande eller annat eget initiativ.

    Efter genomgångna moment får deltagarna ett personligt kursintyg i samband med en avslutningsmåltid. Ett intyg som sedan exempelvis kan visas upp på framtida arbetsintervjuer och bli en del av deltagarnas CV:n.